HOLOGRAFISK KINESIOLOGI

Inom kinesiologisk medicin använder man sig av så kallad manuell muskeltestning som undersökningsmetod för att registrera den elektriska aktiviteten i nervsystemet. Genom sin behandling kan kinesiologen påverka nervsystemets information från det skadade eller smärtsamma stället på kroppen, den information som nervbanorna skickar till hjärnan. Resultatet blir en ny och förändrad information från hjärnan och ut till muskler och körtlar, vilket så småningom leder till att patienten upplever minskade besvär och förbättrad hälsa.  

Till skillnad från symptombaserad behandling, behandlas grundorsaken till besvären. Styrkan med detta är att man identifierar kundens personliga behov, genom kommunikation med nervsystemet. Kroppen berättar vad den behöver hjälp med, och behandlingen, ofta med kosttillskott, akupunktur eller sacrokraniell, anpassas utifrån det.
Holografisk Kinesiologi passar bland annat för behandling av:

 

Överkänslighet, allergi, mag- och tarmproblem, IBS.  

Värk, inflammationer, huvudvärk och migrän  

Stress, fertilitet, klimakteriebesvär och hormonproblem.  

Balansera pH-värdet och förbättra ämnesomsättningen.  

Avgiftning: bakterier, parasiter och borrelia mm.  

Idrottsskador, rygg-, knä- och fotproblem mm.  

Immunförsvar och näringsbehov.  

Vi hjälper även friska och redan högpresterande kunder att nå högre och må ännu bättre
Hur går det till?

 Behandlingen går till så att vi först kartlägger ditt behov, eventuella tillstånd och problem. Efter en dialog använder vi olika diagnostiseringsredskap, bland annat en rad muskeltester. På så sätt hittar vi snabbt vad i kroppen som behöver balanseras, rensas ut och eller stärkas. Du får ligga bekvämt på rygg med kläderna på. Det som stör kroppen mest, som du också är stark nog att hantera, behandlas först. Kroppen visar vägen och behandlingen är skonsam, effektiv och välgörande.  


Vi använder olika metoder för att stödja och stärka kroppen så att den kan rensa ut gifter, balansera hormoner och signaltrafiken i kroppen. Det sker bland annat med hjälp av näringstillskott som är anpassade exakt i dos och sort för att passa just dig. Vi arbetar även med akupunktur, osteopati, kraniosakral terapi samt diverse metoder för att stödja och lösa upp hinder både mentalt, känslomässigt och själsligt på ett djupt och väl fungerande sätt. Genom att ideligen kontrollera att kroppen/nervsystemet är i kommunikation och förstår vad vi gör, så säkerställs att hela kroppen mår bra av behandlingen.  

Vi erbjuder även en kortare behandling där vi utför Vitamintest och Balansering. Då tar vi fram ditt individuella eventuella behov av kosttillskott och vitaminer, vilken mängd samt hur länge du bör äta dem. Vi kontrollerar att kroppen är i balans och utmanar den i olika övningar. Vi testar främst Friways produkter, men du är välkommen att ta med dina egna kosttillskott till behandlingen.  Lyssna gärna på podden Hälsosnack med Lotta & Victoria avsnitt 30, där Holografisk Kinesiologi beskrivs mycket väl och ingående.

Vi samarbetar med Friway Livstillskott – Be Your Best!

Friways produkter är framtagna bl.a. genom att kinesiologiskt testa att hela kroppen stärks av dem och att inte någon del av kroppen störs. Många andra produkter kan verka stärkande men även belasta delar av kroppen. Vi använder även andra produkter i våra behandlingar, men har märkt att våra kunder som oftast reagerar bäst på just Friways egna kosttillskott. Genom att använda rabattkoden URBANPALEO får du 10% rabatt på ditt första köp.

Vår Kinesiolog är utbildad i holografisk kinesiologi (HKT) vid Kilmaninstitutet.
HKT är en metod som utarbetats av Ulf Kilman där han blandar medicinska kunskaper som näringslära, anatomi, pH värde, syresättning och neurologi med alternativmedicinska metoder som akupunktur, homeopati, osteopati, sakrokraniella behandlingar samt att hantera tankar och känslor.