OM CENTRET

Namnet Urban Paleo Center kommer från tanken att vi förmedlar en modern variant av stenåldersliv (paleo) som passar sig att leva även i en hektisk storstad (urban) med allt vad det innebär i att jaga och samla sin mat i den lokala matbutiken, att vara utsatt för ständiga intryck, avgaser, kemiska substanser, ensamhet, stress, osv. Allt sådant som stenåldersmänniskan slapp. Att försöka att leva så naturligt som möjligt utan att för den sakens skull göra avkall på människans och teknikens utveckling.

Vårt mål och syfte med Urban Paleo Center är att inspirera, informera och hjälpa alla som är intresserade eller nyfikna på naturlig kost och Paleo livsstilen. Att få fler att upptäcka fördelarna som kan hjälpa till viktnedgång, förbättrad hälsa, ökad ork och energi för både arbetet och familjen. Vi vill vara det naturliga valet för alla som vill må bättre eller bli en bättre version av sig själva, vare sig det gäller kroppens muskler, hjärnan eller kosten. Därför erbjuder Urban Paleo Center kostrådgivning, kinesiologi, massage, coachning, spiral stabilisering och friskvårdsaktiviteter som täcker alla dessa områden.  Vår vision är att Urban Paleo Center ska erbjuda friskvård för HELA individen på alla områden. Det vill säga; med en kosthållning som stärker och är anpassad efter våra kroppar och med en livsstil och ett tänk som passar varje enskild individ utifrån sin egen utgångspunkt! Vi strävar efter att alltid söka efter grundorsaken och behandla den istället för att enbart behandla symptom.
 


Om CECILIA ISAKSON 

Cecilia Isakson äger och driver sedan 2016 Urban Paleo Center i Uppsala. 
Cecilia är Certifierad Kost- och Hälsocoach vid Paleo Institute, Certifierad Massör genom Skandinaviska Förbundet för Komplementär Medicin (SFKM), Certifierad Terapeut i Spiral Stabilisering via Natural Way, Diplomerad Lifecoach hos Strandska Utvecklingshuset, samt utbildad Kinesiolog inom Holografisk Kinesiologi på Kilmaninstitutet.  

Cecilia startade sin utbildning med en fil.kand examen i språk på Mittuniversitetet och arbetade som högstadielärare, men sadlade sedan om och utbildade sig  till Hotel & Catering Manager i Storbritannien och intresset för mat ledde henne till arbete på olika hotell och restauranger runt om i Europa i många år. 2008 började hon arbeta på rehabiliteringscentret Svenska Re på Gran Canaria, där hon för första gången kom i kontakt med lågkolhydratkost. Det blev startskottet för en ny inriktning i livet där hälsan stod i fokus, och i takt med att  – hon själv och de överviktiga patienterna på centret rasade i vikt, de diabetessjuka fick dra ned eller sluta helt med sitt insulin, de med högt blodtryck kunde slänga sina blodtrycksmediciner, de med IBS magar blev av med sina problem, osv, – har hon utvecklat en kosthållning och en livsstil som vi kallar HELHETSHÄLSA. Genom kosten började Cecilia intressera sig för kroppen som helhet, och de behandlingar och tjänster hon erbjuder, ser därför på hälsa ur ett holistiskt perspektiv och överlappar ofta varandra. HELHETSHÄLSA går på djupet hos varje individ och ger en helhetslösning på hur just DU kan må ditt allra bästa.
Om UBBE

Ubbe började på centret i maj 2020 och har trots sin unga ålder anpassat sig riktigt bra till den nya miljön och arbetsuppgifterna. Han deltar sällan aktivt i behandlingarna men det kan förekomma att han vill vara med. Han vistas alltid i behandlingsrummet och tanken är att han ska hålla sig på sin kant och observera arbetet, dock är han fortfarande en valp och kan vara lite busig. Vi hoppas på ert överseende under hans praktikant tid och håller tummarna att han lär sig vårt arbetssätt och våra arbetsregler inom en snar framtid.


Från och med hösten 2023 har Ubbe fått andra arbetsuppgifter och håller numer ställningarna med andra likasinnade varelser på dagtid.
Följ gärna hans arbete på instagramkontor @tjockaberta