Är du allergisk mot födoämnen utan att veta om det?

Läs mer om typ 3 allergier i inlägget

Är du allergisk mot födoämnen utan att veta om det?

De flesta som vet om att de är allergiska har en typ1 allergi, dvs en sådan allergi som kan orsaka kraftiga reaktioner såsom anafylaktisk chock, utslag, kräkningar, klåda, mm.

De många inte vet om är du kan vara allergisk även fast du inte får dessa reaktioner. Du kan även ha en fördröjd födoämnes allergi (typ3) som visar sig som kronisk inflammation i kroppen. Genom att undvika de ämnen som orsakar och triggar inflammationen kan denna minskas eller t.o.m. stoppas och din kropp kan återhämta sig.

Det här går att mäta genom ett snabbt stick i fingret som skickas iväg på analys, eller om du inte vill ta blodprov så kan vi reda ut detta på en kinesiologibehandling där vi direkt kan se hur din kropp reagerar på olika födoämnen!

Jag själv kan t.ex. inte äta ägg, mjölkprodukter (inte ens får- och getmjölks produkter) eller spannmål (inte ens havre som många glutenallergiker ändå tål).

Även om jag inte får en akut allergisk reaktion av dessa ämnen så reagerar ändå min kropp väldigt tydligt på dem när jag tittar ur ett större perspektiv. Jag går, förutom många andra symtom, till exempel upp ett kilo i vikt dagen efter jag har ätit ägg eller mjölkprodukter. Man kan ju då snabbt räkna ut hur vikten påverkas om jag fortsätter att äta ägg och mjölk varje dag!? Kanske något för dig att fundera över om du inte kan gå ned i vikt och ändå tycker att du äter hälsosamt idag!?

Jag hjälper dig gärna att ta reda på vilka födoämnen du äter som du kanske bör undvika...

Categories: Tjänster