RETREAT I SJÖSTUGAN

Våra retreats tar plats i en charmig stuga vid Mälarens strand. Jag välkomnar mina gäster med öppna armar och en vilja att förmedla hälsa och välmående. Retreatet är stället för dig att bli inspirerad och hitta ny energi. Jag erbjuder en avslappnad, varm och ombonad känsla i Sjöstugan med mysiga såväl som lyxiga detaljer. Individuella behandlingar, massage och föreläsningar varvas med vällagade näringsrika måltider, meditation, yoga och utflykter i den närliggande naturen. Och tid att bara vara. Mitt mål är att skapa en unik upplevelse för hela din kropp och sinne där hälsan får stå i centrum.

Ett dygn med allt du kan önska dig för att du ska ladda batterierna och slappna av och må bra i kropp och själ. Yinyoga och Meditation för att få ordning på stress och press. Holografisk Kinesiologi och Kostrådgivning för att balansera upp din kropp med just ditt behov av vitaminer och näring. Spiral Stabilisering och Massage för att komma till rätta med din hållning, spända muskler och eventuell smärta och värk.

Helpension med god och näringsrik mat, sköna sängar med utsikt över Mälaren i en gedigen sjöstuga med alla bekvämligheter precis vid vattnet.
Skärmfritt men med vackra soluppgångar och solnedgångar. Tyst förutom vågornas kluckande utanför. Är det fint väder yinogar vi på bryggan, tar härliga promenader eller ståpaddlar.

PRIVATRETREAT

Retreaten i Sjöstugan är ett privatretreat, det betyder att du antingen kommer själv eller tillsammans med en vän och att vi anpassar hela upplägget efter dina/era önskemål och behov. Aktiviteter och behandlingar varvas med egentid och tid att bara vara och njuta av naturen.


Exempel Dag 1  

9:00 ankomst och fika
10:00 yinyoga
11:00 spiral stabilisering
12:30 lunch
14:00 behandling
16:00 fika
17:00 behandling
18:30 middag

 
Exempel Dag 2
 
8:00 yinyoga
9:00 frukost
10:00 avresa


OM CECILIA

Ansvarig arrangör för Urban Paleo Retreats är jag, Cecilia Isakson, som till vardags också driver Urban Paleo Center i Hågaby utanför Uppsala. Jag är utbildad Hotel & Catering Manager, och att arrangera retreats har kommit som en naturlig utveckling och svar på en önskan att väva samman Hälsoarbetet på Centret med min bakgrund inom hotell- och resevärlden. Jag har valt att ha mina retreats i en Sjöstuga vid Mälarens strand, som har en magisk dragningskraft på mig och vistelsen är utformad så som jag själv vill ha det när jag åker på retreats, med fokus på hälsa och avslappning.

Första gången jag kom i kontakt med hotellvärlden var 1997 då jag fick sommarjobb på ett hotell på ön Fuerteventura. På samma hotell arbetade även mina barns pappa och för att göra en lång historia kort så blev jag helt enkelt kvar. Både på Kanarieöarna och i Hotellbranschen. Under många år arbetade jag på flera välkända hotell och restauranger på många av Kanarieöarna, Mallorca, i England och i Sverige. År 2008 började jag efter skilsmässan att arbeta på Svenska Re´s rehabiliteringscenter på Gran Canaria, en anställning som skulle innebära ett stort skifte i mitt liv.

Arbetet vid sidan av kunniga terapeuter och proffs inom rehabilitering genomsyrade och smittade av sig även på mig, som dittills hade levt mitt liv med en välstickad, ullig offerkofta och tron att jag var maktlös att förändra min egen situation. Jag såg hur behandlingarna påverkade våra patienter positivt och jag började anamma tänket och metoderna på mig själv. Jag förändrade min kost och blev kvitt flera hälsobesvär som jag inte ens hade reflekterat över att jag hade haft – och jag gick ned 20 kilo på köpet! Jag insåg att jag alltid har ett val att se på saker ur olika perspektiv och började välja ett annat synsätt vad gällde mig själv och mitt liv. Det gjorde underverk för både min fysiska och psykiska hälsa!
Mitt intresse för hälsa, friskvård, rehabilitering och välmående var därmed fött.

Efter några år av ständigt, ivrigt sökande efter mer information, för att stilla mitt eget intresse och behov att nörda ner mig i kroppen och knoppens maskineri och funktioner, utbildade jag mig till Kostrådgivare på Paleo Institutet. Viljan att hjälpa andra att göra den hälsoresa jag själv hade gjort tack vare kosten var enormt stark. Jag öppnade ett eget företag som jag döpte till Urban Paleo Center med lokaler i Hågaby utanför Uppsala. Därefter följde utbildningar till LifeCoach på Strandska i Göteborg, till Kinesiolog på Kilmaninstitutet på Ekerö, till Terapeut och Instruktör i Spiral Stabilisering hos Natural Way i Knivsta, till Massör hos Friskvårdsgruppen och till Yinyoga instruktör hos Yinyogacenter i Stockholm. Mitt intresse för hälsa växer sig fortfarande starkare för var dag som går och jag har insett att jag aldrig kommer att bli färdigutbildad.

Urban Paleo Retreats är nästa steg i min utveckling och ett sätt för mig att kunna nå ut med helhetstänket inom hälsoområdet på ett avslappnat och omhändertagande sätt i en miljö utan måsten. Att få tid med varje individ för att se vilka metoder och behandlingar som hjälper just dig att må så bra du kan må. Att kunna vrida och vända på alla dina symptom och se dem med hela min verktygslåda i bagaget och förhoppningsvis hjälpa dig till en bättre vardag utan smärta, värk eller besvär. Det är min övertygelse att jag har fått en uppgift här på jorden och den är att göra mitt bästa för att hjälpa dig att må bra.

Namnet Urban Paleo kommer från tanken att jag förmedlar en modern variant av stenåldersliv (paleo) som passar sig att leva även i en hektisk storstad (urban) med allt vad det innebär i att jaga och samla sin mat i den lokala matbutiken, att vara utsatt för ständiga intryck, avgaser, kemiska substanser, ensamhet, stress, osv. Allt sådant som stenåldersmänniskan slapp. Att försöka att leva så naturligt som möjligt utan att för den sakens skull göra avkall på människans och teknikens utveckling. Min vision är att mina Retreat ska erbjuda friskvård för HELA individen på alla områden. Det vill säga; med en kosthållning som stärker och är anpassad efter våra kroppar och med en livsstil och ett tänk som passar varje enskild individ utifrån sin egen utgångspunkt! Jag strävar efter att alltid söka efter grundorsaken och behandla den istället för att enbart behandla symptom.PRISER & DATUM


Privat Retreat för en person:

9500 SEK ink moms

i priset ingår boende, helpension, behandlingar & rådgivning
OBS - resa ingår ejPrivat Retreat för två personer:

12.000 SEK ink moms

i priset ingår boende, helpension, behandlingar & rådgivning
OBS - resa ingår ej
Aktuella Retreats

Inga planerade retreats hösten 2024För anmälan och ytterligare information mejla

info@urbanpaleocenter.se

. Din anmälan är bindande.
En anmälningsavgift om 500 SEK tas ut, den är ej återbetalningsbar.