4 tips för dig som jobbar framför datorn

Eller sittande långa stunder...

Jobbar du också framför datorn?

Jag träffar dagligen kunder som verkligen lider av ett stressigt, statiskt monotont arbete framför datorn och det finns sååå mycket du kan göra själv för att undvika en smärtande kropp och en trött stressad hjärna.

HÄR ÄR FYRA TIPS:

1. Byt ställning ofta! Luras inte av ergonomiska attiraljer som kanske är sköna för stunden men som i det långa loppet inte alls hjälper din kropp lika bra som den att ändra ställning.

2. Fokusera på en sak i taget. Ta hjälp av exempelvis Pomodoro tekniken. Jobba fokuserat och effektivt med en och samma sak i 25 minuter och låt inget störa dig. Ta sedan 5 minuters paus och gör något helt annat. Din hjärna och även din kropp kommer att tacka dig.

3. Tänk på kosten. Välj näringstät, ren och naturlig mat som ger dig långvarig energi utan att blodsockret svänger i toppar och dalar. Då kan du hålla fokus och även få alla andra hälsofördelar som ett jämnt lågt blodsocker innebär.

4. Återhämtning. Dina stressnivåer behöver komma ner i normalt tillstånd av lugn och harmoni. Ta många pauser under dagen, tex 5 minuter varje halvtimme, och ägna dig åt sånt som ger återhämtning. (Obs! Att skrolla i sitt flöde kan kännas som avslappning, men har precis tvärtom effekt på din hjärna!)

Vilket är ditt bästa hälsotips när du har mycket jobb och stressiga dagar framför datorn?

Categories: Tips