Sitt med "DET"

Våga känna obehag

Sitt med "DET"!

Istället för att försöka få bort "DET" genom att äta, dricka, shoppa eller på annat sätt springa iväg från "DET"...

-Bara sitt med "DET"
Det är genom att KÄNNA "det" som du läker.

Alltför många som jag träffar har så svårt för att känna obehag. Det är oerhört läskigt att möta obehag och vi är världsmästare på att hitta strategier som hjälper oss att slippa göra just detta. Slippa känna.

Strategierna är förstås omedvetna och vi tror kanske att de beror på vår bristande disciplin eller lägger skulden på någon annan negativ självbild som vi kan tänkas ha. Vissa är väl medvetna om sin flykt från att känna och tror att de gör sig själva en tjänst när de istället anammar ett skadligt beteende som att tex dricka alkohol, ta droger, shoppa, sex, äta mat, sova, träna, osv.

Att äta, sova och träna är givetvis hälsosamt om du gör det av rätt anledning, men om det är din tillflykt för att slippa känna känslor som behöver få komma ut så är det inte alls hälsosamt.

Att ta sig mod och bara sitta stilla och känna det som behöver kännas, hur obehagligt det än må vara, är A och O för att kunna läka.

Vågar du känna det du behöver känna idag?

Behöver du hjälp för att komma igång med ditt hälsoarbete eller har du redan kommit en bit på vägen på egen hand och känner att du behöver stöttning för att fortsätta?

Kontakta mig, jag hjälper dig gärna!

Categories: Tankar