Internationella LCHF dagen

Varför ska den firas?

Internationella LCHF-dagen idag!

Och varför firar vi den kan man ju undra? Jo, för det var tack vare LCHF som jag fick upp ögonen för matens påverkan på hälsan! Först bara som ett sätt att gå ned i vikt, sedan för att ha en lugn och platt mage, för att slippa huvudvärk, bli av med eksem och andra hudproblem, bli av med pollenallergi, ständig nästäppa, få ett starkt immunförsvar och slippa bli sjuk stup i kvarten!

Så jag har LCHF att tacka för mycket!

Genom åren har jag förmodligen testat de flesta sätt att äta, dels för att se vad det gör för min egen hälsa och dels för att jag vill veta hur det är att äta exempelvis PALEO, KETO, AIP, GAPS, CARNIVORE, VEGAN, FODMAP, ACT-ALP, olika former och längder av FASTA, ayurvedisk och kinesisk kostlära, osv.

När jag skriver på sociala medier försöker jag ge så allmänna råd som möjligt vad gäller kost. Oftast blir det Paleokost som passar de allra flesta samtidigt som den är förhållandevis enkel att följa. Men den passar långtifrån alla!

Jag har själv fått modifiera mitt ätande så att det ska passa mig och min kropps behov. Det betyder inte att jag smäller i mig en massa processad mat och tillsatser, men att jag fått ta bort vissa livsmedel och lägga till andra.

Och så är det för de flesta av mina kunder oavsett vad de kan tänkas ha för "diet" som grund, så gör vi alltid individuella modifieringar. Vi gör tester för att se hur kroppen reagerar och vad vi behöver ta hänsyn till och sedan utvecklar vi tillsammans en kosthållning som är hållbar i längden. Mina klienter är alltid högst delaktiga - hur ointresserade de än är av matlagning när vi startar, så brukar de vara engagerade till tusen när vi slutar!

Resultat som mina klienter har uppnått på sistone:

- Gått ned i vikt
- Slutat med värktabletter som den tagit varje dag i flera års tid
- Sover hela nätterna istället för att vakna 3-4 gånger per natt
- Lugnare mage, går på toa en gång per dag med perfekta "korvar", inga magsmärtor längre
- Inga eksem eller mjäll längre
- Mer energi, orkar jobba heltid igen
- Mindre pmsbesvär, glad hela månaden - gladare familj
- osv

Vill du också ha min hjälp?

Categories: Mina Tjanster, Om Cecilia