Ät inte mat som inte älskar dig tillbaka

Gör inte saker som inte älskar dig tillbaka

För ett tag sedan hörde jag ett uttryck som klistrade sig fast i minnet:

"Ät inte mat som inte älskar dig tillbaka!"

Går precis lika bra att byta ut mot:

"Gör inte saker som inte älskar dig tillbaka!"

På bilden ser du maten som inte älskar mig tillbaka. Ägg, mjölk och mjöl. Pannkakor kan man med andra ord säga är mat som direkt hatar mig, haha!

Att tänka att viss mat "inte älskar mig tillbaka" tycker jag är hjälpsamt både för mig själv och för många av mina HELHETSHÄLSA kunder. Likaså att tänka att vissa saker inte heller älskar mig tillbaka. Många har svårt att avstå från mat eller vanor som skadar dem trots att de vet vilka nackdelar de får av att äta/göra dem. Som att budskapet inte går fram. Man vill inte må dåligt, men man vill inte heller avstå från det som skapar ohälsan. Det är svårt att prioritera sig själv och sin hälsa, man tycker att man "borde" få äta/göra precis som alla andra och vägrar förändring. Eller så känner man inte att man är värd att må bra?

För vissa funkar det bättre att vrida på att du inte ska äta/göra något för att det är ett förbud, något du tas ifrån, förvägras, osv. - till att tänka att man inte ska äta/göra något för att DET faktiskt inte älskar oss tillbaka. På något sätt är det känslosamma lättare att ta till sig. Du skulle aldrig hänga med någon som inte älskar dig tillbaka, varför äta mat som helt uppenbart inte älskar dig?

Jag skulle nog säga att jag älskar mjölkprodukter, särskilt ost är jag oerhört svag för! Men ost älskar inte mig tillbaka. Ost ger mig huvudvärk, eksem och slemmiga luftvägar. Om ost hade älskat mig hade jag bara mått bra av ost!

Ägg är ett fantastiskt livsmedel, men det ger mig illamående, uppblåsthet och eksem. För att inte tala om mjöl som gör att mina tarmar blöder... Trots att jag älskar äggröra, pannkakor, våfflor, kakor, bullar, mackor, att nattsudda, skrolla i timmar, osv så är det lätt att avstå från dessa - De älskar ju helt uppenbart inte mig tillbaka!

Respektera dig själv och din kropp tillräckligt för att våga välja bort mat, saker och vanor som inte älskar dig tillbaka!

Vad älskar du som inte älskar dig tillbaka?

Categories: Tankar