Bieffekter från min 45 dagars fasta

Vad gick bra och vad blev mindre bra?

I lördags var min 40/45/46 dagars fasta över och jag har försökt uppdatera i storys om hur det gått, men insett att det inte är min starka sida att vara konsekvent närvarande på sociala medier... Att uppdatera dagligen på Instastorys har faktiskt varit det allra svåraste med den här 40 dagars fastan, haha!

Men här är några reflektioner av vad jag fått ut av en traditionell kristen fasta:

POSITIVA "BIEFFEKTER" AV FASTAN:

Magen har fungerat bättre - Detta beror säkert på flera faktorer, dels så har jag medvetet ätit kolhydrater på kvällen, eftersom de är mer lättsmälta och jag ville inte att magen skulle hålla på att smälta mat medan jag sover. Och jag har även ätit mer ris och potatis till lunch.

Jag har haft mer energi - Detta märker jag särskilt på träningen. Jag har tränat på förmiddagen på fastande mage och orkat så mycket mer än vanligt! Att detta beror på fastan vet jag säkert eftersom jag på söndagar några gånger ätit frukost innan träningen och då har det gått mycket trögare.

Jag har haft lättare att hitta mitt fokus - Inte för att jag har svårt att hitta fokus i vanliga fall, men jag har märkt stor skillnad på effektivitet och skärpa timmarna innan lunch.

Jag har fått bättre hy - Porerna har blivit mindre och jag har fått mer lyster i ansiktet, vinterblek och glåmig, men ändå bättre på något sätt!

Jag har blivit stresståligare - Det har märkts överlag hela dagen, men särskilt de sista timmarna innan fastebrytet, då sådant som vanligtvis skulle stressa mig oerhört mycket knappt ens berört mig. Både jag och mina nära har reagerat på att jag varit så kolugn i väldigt stressiga situationen!

Viktminskning - I och för sig gick jag mest ned i början när jag fastade 24 timmar, sedan har det stått ganska stilla. Men kanske för att jag bara har gjort som jag brukar...?

NEGATIV BIEFFEKT AV FASTAN:

Jag vaknade tidigare på morgonen, för mig som redan vaknar innan ottan så är detta negativt, för någon som har svårt att vakna på morgonen är detta kanske något positivt?

Är du mer nyfiken på fasta? Lyssna på URBAN PALEO PODDEN där jag går igenom allt som kan vara bra att veta om fasta innan du kör igång!

Categories: Fakta, Om Cecilia